Lumaj wandelt

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
HOME

Onze favoriete wandelingen

E-mailadres Afdrukken

Op onderstaande kaart staat een overzicht van de GR wandelingen die we zelf tot nu toe de beste vonden.
Wie liever geen volledige GR routes afstapt en eerder op zoek is naar de mooiste, de interessantste of de merkwaardigste stukjes GR, die kan beter hier zijn keuze maken.

Op de kaart staan geen bepaald 'type' wandelingen. Onze enige criteria om ze als FAVORIETEN aan te duiden zijn 'verrassing', 'ontdekking', 'sfeer', 'originaliteit'. Het kunnen evengoed stads- of plattelandswandelingen zijn, ze lopen zowel door vlakke, golvende als bijna bergachtige gebieden, soms zijn ze vooral landschappelijk interessant, soms vooral cultureel.

Klik op een groene marker op de kaart en er verschijnt een venstertje met de naam van de etappe, plus een link naar het verslag over de wandeling.
Lees eerst het wandelverslag, dat geeft een idee van de aard van de tocht.
Als het wat moeilijk wordt om op een marker te klikken omdat ze te dicht bij mekaar staan, zoom dan wat in op de kaart zodat ze verder uit mekaar komen te liggen. U kunt ook op de link 'Large map' (grotere kaart) klikken.


Neem het ons achteraf niet kwalijk als onze keuze niet overeen komt met die van u. Onze indrukken zijn puur persoonlijk en wat voor ons interessant is hoeft dat niet noodzakelijk voor u te zijn.
Gebruik het reactieformulier onderaan een wandelverslag om uw eigen indrukken toe te voegen. Misschien hebben anderen er ook wat aan.

Reacties (1)
1dinsdag 15 februari 2011 16:07
emmy simoen
hallo, wat me opvalt is dat er vooral in het vlaamse gedeelte gewandeld wordt. Mochten jullie ooit "onze kant (Muno, Pérensart)" komen wandelen, dan kan ik jullie garanderen dat dit een ontdekking wordt voor de wandelaars, zeer mooie streek op 4 km van de franse grens, een prachtig natuurreservaat van 300 ha naast ons met forellenbeekjes en de Roche à l'appel (bewegwijzerde wandelpaden), een RAVeL naast ons gelegen, een gebied dat op toeristisch gebied vrij onbekend is en zeer veel te bieden heeft. groeten, Emmy
dinsdag 15 februari 2011 17:43
Lumaj
Bedankt voor de tip! Omdat we afhankelijk zijn van openbaar vervoer beperken onze 1-dagswandelingen zich inderdaad hoofdzakelijk tot het Vlaamse landsgedeelte. Wallonië biedt fantastische wandelgebieden en een aangename sfeer (dacht iedereen maar zo over zijn landgenoten ...), maar door de afstand kruipt er veel tijd in openbaar vervoer, zodat het moeilijk wordt om eventjes op en af te reizen. Goede meerdaagse 'low-budget' wandelarrangementen zouden meer 'actieve' toeristen naar jullie contreien kunnen lokken, maar helaas zijn die zeldzaam. Er lijkt op dat gebied nog heel wat werk aan de winkel te zijn. Een gat in de markt?

Voeg uw reactie toe aan dit artikel

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Reactie: