Lumaj wandelt

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
GR ROUTES

Onze GR Routes

E-mailadres Afdrukken

De wandelverslagen die we onder deze menuknop plaatsen zijn geen wegbeschrijvingen. Ze bevatten persoonlijke indrukken en (soms) interessante weetjes, opgedaan tijdens onze wandeletappes op diverse GR paden.GRhumor Voor wegbeschrijvingen van deze wandeletappes verwijzen we naar de topogidsen, uitgegeven door de GR organisaties.

GR routes variëren in lengte en zijn beschreven in één of meerdere topogidsen. Voor korte routes zoals GR 565 en GR 512 staat alles in één topogids. Langere routes zoals GR 5 en GR 128 worden in meerdere topogidsen beschreven. Daarom delen we onze wandelingen in per route, en vervolgens per topogids.

Wie informatie zoekt over een bepaald wandeltraject kan die handig op 2 manieren vinden.

De eerste manier is via de menuknop 'GR ROUTES'. Onder die knop verschijnt een lijst van de GR routes die we al bewandeld hebben. Er is ook een algemene overzichtskaart beschikbaar.
Klik op één van de routes en er verschijnt een pagina met een korte beschrijving ervan, gevolgd door een overzicht van de topogidsen die we tot nu toe op die route gebruiken of al gebruikt hebben.
Klik vervolgens op een topogids en er verschijnt een lijst met de etappes die we op dat traject wandelden.
De GR routes en de topogidsen die we al volledig afstapten zijn aangeduid met een * teken.

De tweede manier is door een zoekterm in te typen in het zoekvenster rechts in de hoofding van de website.
Typ bvb. een plaatsnaam die op of in de buurt van het gezochte traject ligt. Als we daar al wandelden is de kans groot dat die zoekterm één of meerdere resultaten oplevert.
Klik op een resultaat en het artikel in kwestie wordt geopend. Daar staat ook onder welke GR route en topogids die wandeletappe valt.

We doen ons best om bij iedere staptocht zo volledig mogelijke ‘Heen en terug’ informatie te vermelden. Dat gaat bijna altijd over de mogelijkheden met het openbaar vervoer. Omdat uurregelingen en trein/tram/bus verbindingen regelmatig wijzigen is het altijd noodzakelijk om zelf deze informatie te verifiëren via de websites van de NMBS en De Lijn (of andere vervoersmaatschappijen). Zie ook onze Heen en terug tips en Hoe stap je een GR route?.

Wie ooit zelf één of meerdere van deze etappes stapt, kan altijd zijn eigen opmerkingen en indrukken achterlaten bij iedere wandeling. Misschien hebben anderen er ook wat aan.

Reacties (1)
1maandag 23 februari 2009 13:16
Luc Mol
wandelaars over de GR5 zijn zeer gebaat bij het boekje “slapen langs de GR5″met vrijwel alle betaalbare overnachtingsadressen langs de GR5 van Maastricht tot Schirmeck (Vogezen). Kijk op http://www.deGR5telijf.nl.
Er staat ook bij hoever ze van de route liggen, wat het kost, enz. Ook staan recente wijzigingen van de route vermeld.
maandag 23 februari 2009 13:35
Lumaj
Bedankt Luc, ik kende jullie website en organisatie al. Het boekje lijkt me interessant. Als we zo ver zijn laten we het wel horen.

Voeg uw reactie toe aan dit artikel

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Reactie:

LumaWeetje

15/12/2011
Ene meneerke Van Rompuy - een allesbehalve democratisch verkozen vertegenwoordiger van de Europese Gemeenschap - vertelt de Russische machthebbers dat hij zich zorgen maakt over het democratisch verkiezingsproces in Rusland.
De Russische machthebbers zijn zo beleefd niet in een bulderlach uit te barsten.