Lumaj wandelt

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
GR ROUTES GR 121 Henegouwen Louvignies - Chièvres (20,8 km)

Louvignies - Chièvres (20,8 km)

E-mailadres Afdrukken

Reisinformatie:

We reden met de trein tot Soignies (lijn Brussel-Zuid - Saint-Ghislain). Soignies werd vroeger ook Zinnik genoemd, maar bij die naam beginnen de kaartjesverkopers in Antwerpen-Centraal al met de ogen te rollen. Probeer maar al die vertalingen te onthouden ... we kunnen ze geen ongelijk geven.
Van Soignies brengt TEC bus 27 je naar de halte Chaussée Notre-Dame Eglise, pal op het GR 121 traject. De rit duurt 25 - 30 minuten. Er gaan niet ieder uur bussen en in het weekend is de ritfrequentie zo laag dat het moeilijk wordt om er tijdig te kunnen aankomen.

Terugkeer vanuit Chièvres. TEC bus 100 rijdt op minder dan 15 minuten naar het treinstation van Ath. Vanuit Ath gaan treinen naar Brussel, en er is zelfs een IR verbinding met Antwerpen.

De wandeling:

GR121-Louvignies_Chievres_2Een kort verslagje deze keer. We kunnen de lezer alleen maar overstelpen met lyrische beschrijvingen van een rustig glooiende Henegouwse landbouwstreek, kleine dorpjes en kilometerslange onverharde veldwegen die in regenachtige periodes voor nogal wat uitschuivers kunnen zorgen. Kort samengevat: wie rust en wijdsheid zoekt komt op deze tocht zeker aan zijn trekken.

(Klik op de foto voor meer beelden op Picasa)

Interessante afwisseling wordt geboden door het mooie kasteel van Thoricourt met zijn indrukwekkende platanenlaan naar het gelijknamige dorpje, het kerkje van Fouleng (ook met bijhorend kasteeltje), de hoeve van Frézégnies met zijn stoere donjon, het bekende kasteel van Attre, en tenslotte het mooie zicht op de merkwaardige kerktoren tijdens de afdaling naar Chièvres.

Intrigerend is de aanwezigheid van de NATO luchtmachtbasis bij Chièvres. We merkten het al tijdens de tweede helft van de tocht toen plots een erg laagvliegende grote ijzeren vogel zijn landing inzette. Tijdens de laatste kilometers naar Chièvres bereikte ons ook nogal wat dreunend helikoptergeluid. Je vraagt je af wat de US Air Force allemaal uitspookt in dit stukje niet-België. Foei, wat een argwaan. We weten toch allemaal dat die mensen alleen maar de vrede dienen?

Niets van aantrekken ... Chièvres ziet er een gezellig plaatsje uit en heeft alles om de wachttijd voor de bus aangenaam door te brengen.

Reacties (1)
1zondag 06 januari 2013 15:53
Ambigirl
Eerst en vooral de beste wensen en een prachtig wandeljaar toegewenst! Ik zie dat jullie al de eerste wandeling van 2013 achter de rug hebben. Ik hoop binnenkort ook weer mijn wandelschoenen aan te trekken en treed in jullie voetsporen met de GR 122. Jullie verslag zal dan ook regelmatig geraadpleegd worden.

Voeg uw reactie toe aan dit artikel

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Reactie:

LumaWeetje

Voor je kunt rijk worden moet je inzien dat bezit arm maakt.