Lumaj wandelt

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
LUMAJ

Over Lumaj

E-mailadres Afdrukken

Deze website gaat over onze hobby: GR wandelen.
We vertellen over de trajecten die we afstappen en in bredere zin over alles wat tegenwoordig bij "wandelen" komt kijken. Zo bevat de website ook allerlei handige tips over GR wandelen, een verzameling links naar collega wandelaars en praktische informatie over vervoer, alsook info over GPS gebruik.

Over_Lumaj_2Lumaj is de samentrekking van onze namen - Luc en Majella. We zijn beiden 57 en wonen in Antwerpen.
Als we kunnen trekken we er op uit om ergens een stukje GR route te wandelen. Meestal doen we dat samen, soms alleen, soms met anderen.

Wandelen zit er bij ons al een tijdje in.
Aanvankelijk trokken we meestal naar de Ardennen en volgden daar de ‘Avontuurlijke’ en ‘Meerdaagse trektochten’ uit de Lannoo boekjes. Daarbij vielen ons onderweg altijd weer de witrode GR-tekens op.
Van het een komt het ander, en zo gingen we ons steeds meer interesseren voor de GR-routes. Aan wandeltrajecten geen gebrek. Alleen al in België zijn er enkele duizenden kilometers GR routes uitgestippeld!

Over_Lumaj_1'GR wandelen' betekent meestal dat er van een punt A naar een punt B gelopen wordt.
Om daar te komen gebruiken we doorgaans het openbaar vervoer. Dat vergt redelijk wat voorbereiding en is niet altijd eenvoudig. Soms zijn we zelfs langer onderweg met trein, tram en bus, dan dat we wandelen … Dat is trouwens ook één van de belangrijkste redenen om de wandelafstanden te beperken tot 15 – 25 km per dag. Voordeel is dat we niet alleen tijdens de wandeling het gevoel hebben aan het ‘onthaasten’ te zijn, maar meteen de ganse dag.
Uitzonderlijk maken we eens gebruik van een wagen die we van een bereidwillige buur kunnen lenen, of kunnen we met iemand anders mee rijden. Dat gebeurt vooral als de reisafstanden te groot worden, of als er echt problemen zijn om er met het openbaar vervoer te komen. Liefst nemen we dan ook een fiets mee, want we moeten tenslotte nog altijd van punt A naar punt B wandelen en de auto kan maar op één van de twee punten geparkeerd worden.
Soms trekken we er op uit voor meerdere dagen, en dan nemen we ofwel de tent mee, of gaan we op zoek naar goedkoop logies.

Hoe we het ook doen, het belangrijkste blijft altijd dat we er willen van genieten. Wandelen is bewegen, buitenlucht opsnuiven, de omgeving ondergaan, het landschap zien veranderen, nieuwe plaatsen en streken ontdekken, beseffen dat we ons eigen landje nog niet eens kennen, de geest verruimen, onszelf wat beter leren kennen, ons uit de slag kunnen trekken, ... kortom: een mooie, goedkope en nuttige hobby.

Misschien zet deze website anderen ook aan om op eigen benen en kracht te genieten van wat ons wereldje allemaal te bieden heeft.
Reacties zijn altijd welkom!

Reacties (9)
9maandag 18 maart 2013 12:29
Ivan Depickere
Proficiat met jullie website ! Ik haalde er heel wat inspiratie en tips uit. In die mate dat mijn dochter Fien (11) en ikzelf binnenkort de GR129 zullen afstappen in een 6-daagse tocht met trekkersrugzak en met overnachtingen in b&b's. We beginnen in Beernem en komen aan in Ellezelles. Het stuk van Brugge naar Beernem hadden we al eerder gedaan in een daguitstap.
maandag 18 maart 2013 13:29
Lumaj
Bedankt Ivan. Dat de website anderen aanzet om ook tochten te ondernemen is het mooiste compliment dat we kunnen krijgen.
8zondag 03 juni 2012 14:09
Walking Beaver
Leuke site met leuke wandelverslagen, ga hier zeker nog eens langskomen ter voorbereiding van mijn eigen GR wandelingen.
www.walkingbeaver.be
7maandag 07 mei 2012 17:25
Els
Een erg fijne website!! Ook ik ben gebeten door de GR microbe en vind het steeds fijn om jullie site nog eens door te nemen voordat en nadat ik zelf een etappe stap!!
Hier zijn de etappes meestal minder lang omdat mijn zoontje van 8 eveneens graag meestapt en we de kilometers bijgevolg wat aanpassen.
6maandag 12 september 2011 16:03
Deckers Jan
Proficiat, met jullie site! Ik ga die zeker aanbevelen bij wandelvrienden.
Gr wandelingen zijn zeker de moeite waard. Ze tonen dat achter de hoofdwegen in Vlaanderen nog
mooie / natuur gebieden liggen. Zeker in de Ardennen kan je soms uren wandelen over gr's zonder
iemand tegen te komen. Gr's tonen soms gebieden waar je anders nooit zou komen.
Deze site kan uitgroeien als de verzamelplaats voor gr wandelaars.
5woensdag 10 augustus 2011 22:46
charles beetz
Hij staat bij m'n favorieten!! Erg fijn geschreven, bedankt!!
4zaterdag 12 februari 2011 23:46
Jurgen
Leuke, informatieve website!
3maandag 29 november 2010 22:25
Henk Nouws
Heel veel succes met jullie wandelingen en website!
2donderdag 09 april 2009 20:07
Freddy Lesage
Proficiat, Jullie staan in de kijker op het tweemaandelijks tijdschrift “Op Weg” van Gr-paden.
1woensdag 18 februari 2009 20:05
kurt
dit is wat ik zocht, mensen die net als ik van wandelen houden, en het GR route-paden-netwerk en al zijn mogelijkheden kennen en of ontdekt hebben eureka!!!

Voeg uw reactie toe aan dit artikel

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Reactie:

LumaWeetje

'Un jour de sentier = huit jours de santé'

Slogan op de Waalse GR website